Soto Montesinos

Els «Hombres de Negro»

Durant els meus 50 anys fent de fotògraf, dins i fora dels camps de futbol, per les meves màquines van passar centenars de personatges, alguns d’ells, imprescindibles per al bon desenvolupament d’aquest estimat esport.

Avui dia, que la televisió ens fa arribar tot tipus d’imatges des de mil i un angles, a tots ens agrada fer de capitans imaginaris, d’entrenadors i fins i tot d’àrbitres en la distancia. Alguns en privat, envoltats de la família o els amics, i d’altres, com periodistes i tertulians, ho fan de manera pública, cridant als quatre vents.

Avui, en favor dels àrbitres de futbol, els antigament anomenats «hombres de negro» penjo algunes de les seves fotografies.
En totes les meves intervencions als camps de futbol com a reporter gràfic, els àrbitres sempre es van portar correctament amb mi i amb els meus companys de professió.

Ara només em sap greu no tenir espai suficient per posar-los a tots. Jo, personalment els guardo a la meva memòria i com podeu imaginar també els guardo en el meu arxiu, on tenen el seu espai. És aquest, un lloc important en la història del món del futbol.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
facebookby feather