Biografía

Horacio Seguí y Salvador DalíHoraci Seguí va néixer a Barcelona el 5 d’abril de 1930. Als 12 anys començà a treballar en una fàbrica de pells i als 16 ingressà al Banc Hispano Americà com a grum, a més feia altres petites feines en una de les quals els propietaris el van iniciar en l’afició per la fotografia. Foren anys d’estudi i pràctiques de processos de revelatge i ampliació que feu de manera autodidacta mitjançant revistes especialitzades, i els encàrrecs dels companys i els actes que organitzava el club Hispamer li van proporcionar un aprenentatge més accelerat. D’aquí i ja l’any 1959, li arribaren les primeres col·laboracions per a la revista Mosaico Musical .

L’any 1963 va deixar el Banc Hispano Americà per dedicar-se al complet a la informació gràfica i al setembre sol·licità el seu ingrés al Registre Oficial de Periodistes, sol·licitud que va ser denegada pel ministre d’Informació i Turisme senyor Fraga Iribarne Això però no l’aturà i com autònom i amb certa cura continuà treballant per a la cadena de revistes d’Eusebio Suàrez a Madrid, on s’editaven set revistes setmanals (Sábado Gráfico, Discóbolo, Velocidad …). Vers 1968 va inaugurar la seva pròpia botiga i laboratori fotogràfic, a l’Avinguda de Madrid 198 de Barcelona, botiga que restà oberta fins a 1995.

Horacio Segui y Joan Miró

En aquesta època va treballar en una mena de societat amb Nicolás González Albiach, el fons del qual es conserva també a l’ANC. La societat es trencà per mals entesos laborals i Seguí continuà treballant amb la col·laboració del seu germà, del seu fill Oscar i del seu nebot Josep Maria Arolas, tots coneguts en l’àmbit del periodisme gràfic.

Durant la seva primera època s’especialitzà en fotografia musical especialment els festivals de música de l’època (San Remo, Mediterráneo, Eurovisión, així com a fotografies de concerts i a retrats de cantants per a les cobertes dels discos. També es dedicà a la fotografia esportiva fent un seguiment molt complert dels equips catalans de futbol i basquet, així com altres esports (ciclisme, Horacio Segui y el Rey Juan Carlosautomobilisme, rugby, natació, waterpolo) i finalment destinà una petita faceta del seu treball a la fotografia complement aquest temes amb altres aspectes de la transició com els fets polítics o les vagues i manifestacions. El seu germà Rafael col·laborà amb ell com a corresponsal de les revistes del grup d’Eugenio Suárez i fou redactor gràfic de Mundo Diario, Dicen i Récord.

Horaci Seguí fou fundador de l’Asociación Nacional de Informadores Gráficos de Prensa, de laHoracio Segui y Jordi Pujol qual va ser president a Catalunya des de 1978 fins a 1989 i membre de la Junta Nacional fins a 1987. Posteriorment, el febrer de 1992 en assemblea i segons els estatuts, s’acordà la conversióde la ANIGP en Associació d’Informadors Gràfics de Premsa i TV de Catalunya, la qual va presidir fins a la seva dissolució. 

Així mateix la seva obra ha estat exposada al Palau de la Virreina, al Museu Colet, a l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya i al Museu del Barça i a nombroses penyes barcelonistes. Al llarg de la seva carrera ha rebut diferents premis i reconeixements com els premis del Saló de l’Automòbil (1976,1977 i 1981) pels treballs publicats a la revista Velocidad.
Horacio Seguí y Salvador Allende

Actualment té cura del l’Arxiu Fotogràfic que resta a les seves mans.


17 comentarios en “Biografía

 1. Horacio Segui, tot un «rodamón», tot un «pencaira», gran treballador i millor persona, hauriem de tenir-ne molts com ell, gràcies Horacio per tot els valors que m’has donat.
  Una abraçada i fins aviat.

 2. Horaci,
  La meva més cordial enhorabona per aquesta magnífica web que és història viva en molts camps. Necessites hores per digerir-la donada la seva extenció i varietat de temes.
  Una abraçada

 3. Benvolgut Horaci … ha estat una molt agradable sorpresa trobar aquesta pàgina que trobàvem a faltar els que et coneixem fa anys i sabem de la teva trajectòria, plena de vivències i anècdotes de tota mena. Pots estar orgullós per haver deixat constància en aquest país, com a notari gràfic de tota una època, d’imatges de contrastada qualitat en tot tipus d’espectacles de cap a cap del món, des del futbol a la música, obtingudes moltes vegades en situacions difícils i compromeses en els llocs més recòndits i allunyats de Barcelona.
  Puc donar fe, perquè ho tinc molt viu en la meva memòria i he treballat amb tu en aquells ja remots temps, de com a més del reconeixement al teu treball ben fet, la gent que et va conèixer quan baixaves per Andalusia admirava la teva qualitat humana, el teu tarannà i simpatia, sense descuidar mai aquesta catalanitat i amor al Barça que paseaste amb veritable cortesia i saber estar.
    Recordo quan baixaves al sud per fer la crònica gràfica d’un partit, com creuaves Espanya al teu Simca 1000 el diumenge a la nit, perquè en RB tinguessin el reportatge a temps … tot un prodigi de tenacitat.
  Enhorabona per aquesta pàgina Horaci i espero passar a saludar a la primera ocasió que tingui de tornar a la meva estimada Barcelona. Una abraçada molt forta estimat amic.

  1. Estimat Joaquin, primer de tot disculpa la tardança en la meva resposta. Per motius de gestió la web ha estat paralitzada uns mesos.
   Moltes gràcies pels agradables comentaris que dediques a la meva persona.
   Sàpigues que aquí tens un amic.
   Una abraçada

 4. creo que como persona es el hombre 10 de la fotografia con sus fotos nos plagma en el pasado fotos, ineditas, vivencias, pensamientos olvidados una memoria grafica de sus vivencias y experiencias, y humano en todos los sentidos moltas gracias………

 5. Un verdadero placer pasear por estas páginas llenas de recuerdos de una de las épocas más gloriosas de nuestra historia, a todos lo niveles.
  Muchas gracias por darnos la posibilidad de volver a vivirla.
  Un fuerte abrazo y que no decaiga el ánimo!

 6. Estimat Horacio:

  Gràcies pel seu treball, testimoni d’una època apassionant i en especial, tantes fotografies espectaculars del Barça que sense el seu magnífic treball no haguessin arribat fins avui dia. Em costa imaginar que algú que no fos vostè hagués immortalitzat el remat de Cruyff d’una manera tan bella. Ni avui en dia amb càmeres tan innovadores. Molt agraït, rebi una forta abraçada !!

 7. Ostras Horacio. Tens que canviar a la penultima ratlla de la teva biografia que diu «va rebre» per «a rebut».
  Cony, que encara donaras molta guerra !

 8. Admirado Horacio,
  Tengo que felicitarte por esta página inundada de tus históricas fotos, testimonio vivo del pasado. Siempre que tengo oportunidad de verte o hablar por teléfono te doy las gracias y ahora también quiero dejar por escrito mi agradecimiento por aquellos maravillosos cromos que editados por otros, llevaban tu sello y que hicieron y hacen felices a tantos chavales que hoy pasan de los cuarenta. El encuadre, la perspectiva, el color, los detalles, la calidad, la integración del jugador en el entorno, tranciende al propio jugador y plasma una instantanea irrepetible. Bravo Maestro, sigue difundiendo tu trabajo, tu obra, tu arte.

 9. Gracias por esta web, me ha hecho recordar mis tiempos de juventud, Había recitado en todas la emisoras de Barcelona y en Radio Barcelona, los domingos por la mañana en «La Comarca nos visita», habia presentado «un domingo feliz», con El Pep del Cap Gros, Luis Gasulla y Enrique Fernandez, había dado de fumar a el Cordobes en el teatro Candilejas en un programa que hacía Radio España los sabados por la tarde y en la Terraza de Can Jorba, habia actuado en un programa de Radio Miramar en «A sus pies señora», con Jordi campa, por eso al encontrarme hoy con esta web en mi constante busca de aquellos tiempos he quedado encantado. Felicidades

  1. Gracias a ti Jesús, por haber dedicado un tiempo a visitarla y por dejarnos un comentario.
   Me alegro que te haya gustado la página, realmente eran otros tiempos con otras cosas, algunas mejores y otras peores. Des de aquí nos gusta recordar las mejores.
   Si te gusta recordar aquellos tiempos en que yo ejercía de fotógrafo, te gustará visitar la página de facebook de mi archivo, donde suelo colgar fotografías más a menudo: https://www.facebook.com/Fotosegui
   Saludos

  1. Si quieres puedes colgar mis fotografías en tu web. Lo único que te pido es que nombrés al autor. Siempre he defendido los derechos de los fotógrafos y creo que cuando alguien utiliza una fotografia que no es propia debe citar al autor, del mismo modo que con los textos.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

tres × 1 =